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dimecres, 19 de desembre de 2007

Escudella i Carn d'Olla


L’ESCUDELLA DE NADAL


Cuinera: Montserrat Bosch i Muns

(per a 8 comensals, 10 litres d’aigua)


LES VIANDES


Una gallina i mitja

Sis ossos d’espinada de porc

Un os de pernil

Dos peus de porc

Mitja orella de porc

Un os de vedella

Els menuts [del pollastre pel rostit]

Quatre botifarres crues

Tres botifarres negres

Tres botifarres blanques cuites

Quatre pilotes ben maques

(de botifarra crua, pa moreno sec i ben esmicolat [o pa ratllat], ou, julivert i all)


LES HERBES


Tres pastanagues

Tres porros

Dues fulles d’api

Tres cebes ben maques

Tres patates

¼ Kg. de cigrons remullats (amb aigua calenta)

Mitja col


PREPARACIÓ:


Posem l’olla al foc i, amb l’aigua encara freda, i tirem a dins

les viandes i les herbes, tret de les botifarres i les pilotes, i quan arranqui a

bullir, li tirem la sal i deixem que bulli una hora, a foc lent.


Passada la primera hora de bullir, hi afegirem les botifarres i les pilotes

i deixem bullir encara una hora més, sempre amb poc foc.


La pasta (galets grossos, millor) la bullirem apart, només amb aigua i sal,

i quan estigui cuita la passarem per aigua freda per aclarir-la,

i l’afegirem al caldo minuts abans de servir.



En record de la meva mare.


6 comentaris :

  1. Bonito y sentido homenaje el que le haces a tu progenitora, con una receta suya. No seré yo quien la pruebe, supongo -no soy muy de liarme con comidas navideñas; me como las que me ponen por delante, pero no fui llamado al arte de los fogones, no...-, pero para los gourmets, siempre es una opción más. Felicidades, compa Josep, y, con escudella, y con todo lo demás, mis mejores deseos de que pases unas fiestas excelentes.

    Un abrazo.

    P.S. seguiré trasteando por aquí, que conste; que, por no tener, no tengo ni vacaciones...

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  2. Amigo Manuel, como la receta es pública, sólo tienes que copiarla y que tu chef particular la lleva a cabo: eso sí, para finales de enero, cuando hayas controlado (hay que ser optimista) los excesos de las venideras fiestas. Seguro que te gustaría.

    ¿Vacaciones? ¿Qué significa? :-)

    Un abrazo.

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  3. Bon profit i bon Nadal, Josep.Aunque reconozco que yo soy mas de canelones

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  4. Bon Nadal, Alicia.
    Los canelones, con la carne que sobra de la escudella........mmm....mmm...
    Un saludo.

    (Y cuidadìn con los turrones)

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  5. Qué buena receta, me gustaría poder probar de ese plato. Siempre un gusto su sitio Josep. Felices Fiestas!

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  6. Seguro que te gustaría, Budokan: es un plato capaz de derribar distancias.

    Felices fiestas.

    ResponElimina

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