Escudella i Carn d'Olla
L’ESCUDELLA DE NADAL
Cuinera: Montserrat Bosch i Muns
(per a 8 comensals, 10 litres d’aigua)
LES VIANDES
Una gallina i mitja
Sis ossos d’espinada de porc
Un os de pernil
Dos peus de porc
Mitja orella de porc
Un os de vedella
Els menuts [del pollastre pel rostit]
Quatre botifarres crues
Tres botifarres negres
Tres botifarres blanques cuites
Quatre pilotes ben maques
(de botifarra crua, pa moreno sec i ben esmicolat [o pa ratllat], ou, julivert i all)
LES HERBES
Tres pastanagues
Tres porros
Dues fulles d’api
Tres cebes ben maques
Tres patates
¼ Kg. de cigrons remullats (amb aigua calenta)
Mitja col
Posem l’olla al foc i, amb l’aigua encara freda, i tirem a dins
les viandes i les herbes, tret de les botifarres i les pilotes, i quan arranqui a
bullir, li tirem la sal i deixem que bulli una hora, a foc lent.
Passada la primera hora de bullir, hi afegirem les botifarres i les pilotes
i deixem bullir encara una hora més, sempre amb poc foc.
La pasta (galets grossos, millor) la bullirem apart, només amb aigua i sal,
i quan estigui cuita la passarem per aigua freda per aclarir-la,
i l’afegirem al caldo minuts abans de servir.
En record de la meva mare.
Bonito y sentido homenaje el que le haces a tu progenitora, con una receta suya. No seré yo quien la pruebe, supongo -no soy muy de liarme con comidas navideñas; me como las que me ponen por delante, pero no fui llamado al arte de los fogones, no...-, pero para los gourmets, siempre es una opción más. Felicidades, compa Josep, y, con escudella, y con todo lo demás, mis mejores deseos de que pases unas fiestas excelentes.
ResponEliminaUn abrazo.
P.S. seguiré trasteando por aquí, que conste; que, por no tener, no tengo ni vacaciones...
Amigo Manuel, como la receta es pública, sólo tienes que copiarla y que tu chef particular la lleva a cabo: eso sí, para finales de enero, cuando hayas controlado (hay que ser optimista) los excesos de las venideras fiestas. Seguro que te gustaría.
ResponElimina¿Vacaciones? ¿Qué significa? :-)
Un abrazo.
Bon profit i bon Nadal, Josep.Aunque reconozco que yo soy mas de canelones
ResponEliminaBon Nadal, Alicia.
ResponEliminaLos canelones, con la carne que sobra de la escudella........mmm....mmm...
Un saludo.
(Y cuidadìn con los turrones)
Qué buena receta, me gustaría poder probar de ese plato. Siempre un gusto su sitio Josep. Felices Fiestas!
ResponEliminaSeguro que te gustaría, Budokan: es un plato capaz de derribar distancias.
ResponEliminaFelices fiestas.